Puslapiai

2011 m. vasario 6 d., sekmadienis

Greitas obuolių pyragas

Sekmadienio popietė ir namai kvepiantys obuolių pyragu... idiliška, ar ne? O kuo kvepia jūsų namai sekmadienio popietėmis?
Jei šaldytuve nėra nei vieno kiaušinio, o norisi kažko skanaus- nenusiminkite, šis pyragas kaip tik jums. Daugiau laiko užims tik obuolių paruošimas, o tešlos maišyti net nereikės;).


Labai greitas, skanus, kvepiantis cinamonu, obuolių pyragas.
Pas mus jis ilgai neužsilaiko:D

Reikia:
  • 1 stiklinės manų
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 stiklinės cukraus
  • 150 g. sviesto
  • 8 obuolių( kuo daugiau obuolių, tuo pyragas skanesnis, bent jau man:))
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
 Visus birius produktus sumaišome dubenyje. Obuolius padalijame į keturias dalis, išimame sėklalizdžius ir sutarkuojame. Kepimo indą ištepame sviestu. Pilame trečdalį sauso mišinio, dedame puse tarkuotų obuolių, pilame  trečdalį sauso mišinio, sudedame likusius obuolius ir supilame paskutinį trečdalį miltų mišinio. Susluoksniavę pyragą ant viršaus užtarkuojame sviestą.


Kepame 190- 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 50 min., kol gražiai paruduoja pyrago viršus.


Skanaus.

4 komentarai: