Puslapiai

2011 m. sausio 13 d., ketvirtadienis

Vieno puodo troškinys

 Šio troškinio sudėtis labai panaši į stirnienos čenakų, bet kepamas viename puode. O jo" gimimas" buvo toks- reikėjo pamaitinti daugiau žmonių, nei turiu čenakinių. O čenakų labai norėjosi:), taigi viskas keliavo į vieną puodą. Rezultatas buvo tikrai geras.
Labai greitai ir be didelių sunkumų pagaminami pietūs. Ypač tinka, kai namuose yra daug neužbaigtų darbų. Įdedi į orkaitę ir pamiršti porai valandų( nors gal ir nepamiršti, nes nosį kutena be galo skanūs kvapai).


Reikia:
  • 500 g. stirnienos kumpio
  • 3 morkų
  • 6-8 bulvių
  • 1/2 paprikos
  • 1 pomidoro
  • 2 raugintų ar marinuotų agurkų
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1/4 citrinos sulčių
  • 2-3 grietinės
  • 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1/4 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
  • 1 šaukšto vorčesterio padažo
  • bazilikų
  • rozmarino
  • druskos
  • pipirų
  • petražolių
Mėsą supjaustome kubeliais, pabarstome druska, pipirais, aitriosiomis ir saldžiosiomis paprikomis. Apšlakstome citrinos sultimis ir vorčesterio padažu. Paliekame marinuotis porai valandų.
Mėsą apkepame keptuvėje ant šlakelio aliejaus, kol gražiai apskrus. Sudedame kubeliais pjaustytą svogūną ir česnaką, pakepiname dar pora minučių. Į stiklinį indą sudedame apkeptą mėsą, kubeliais pjaustytas bulves, morkas, papriką , pomidorą ir agurkus. Užpilame vandens tiek, kad viską apsemtų. Įberiame druskos, pipirų, prieskoninių žolelių ir viską išmaišome. Uždengiame indą ir dedame į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę. Kepame apie 2 valandas.Į troškinį įdedame grietinę ir kepame atidengtą dar apie10-15 min.
Dedame į lėkštes ir apibarstome petražolėmis.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą