Puslapiai

2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Kalakutienos iešmeliai arba kefyras daro stebuklus

Pirmą kartą mėsą marinavau su kefyru ir tikrai nenusivyliau, net gi priešingai- likau labai patenkinta rezultatu. Iškepusi mėsa buvo labai minkšta ir sultinga. Čia vis dėl to kefyro:)

Reikia:
  • 400 g. kalakutienos krūtinėlės
  • 1 stiklinės kefyro
  • 1 arbat. šaukštelio kario
  • 1/4 arbat. šaukštelio aitriosios paprikos
  • 1/2 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • 1 šaukšto vorčesterio padažo
  • pipirų
  • druskos
Kalakutieną supjaustome gabalėliais ir dedame į dubenį. Suberiame visus prieskoniu, užpilame kefyru ir viską gerai išmaišome. Paliekame pasimarinuoti bent porai valandų( aš palikau per naktį). Mėsą mauname ant medinių iešmelių ir kepame, keptuvėje ant įkaitinto aliejaus 10- 15 min., vis apverčiant. Manau, jei oras leidžia ir yra sąlygos, tai lauke, ant laužo kepta mėsytė būtų dar skanesnė.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą