Puslapiai

2011 m. sausio 14 d., penktadienis

Keptas kumpis su vyno prieskoniu

 Mūsų vienas iš  naujametinių šaltųjų patiekalų. Bet tik dabar įdedu šį receptėlį, dėka savo senuko kompiuterio( neleido įkelti nuotraukėlių). Valgėme jį šaltą su pikantišku česnakiniu padažu. Kepėme didelį gabalą, todėl liko dar pusryčiams ir žinot, niekas neatsisakė. Nors dažniausiai antrą dieną nebesinori to paties, tačiau čia ši taisyklė netiko. Manau pusryčiams ant duonos- labai tinkama.
Mėsa iškepė sultinga ir tikrai labai skani.



Reikia:
  • 1, 7 kg kiaulienos kumpio( nebūtina kepti tokio didelio gabalo:) )
  • 1/2 butelio raudono vyno( naudojau pusiau saldų)
  • prieskoninių žolelių( baziliko, mairūno)
  • pipirų
  • druskos
  • 4-5 arbat. šaukštelių saldžiosios paprikos apvoliojimui
Mėsą gausiai apibarstome prieskonėmis žolelėmis, pipirais. Užpilame vynu ir dedame parai į šaldytuvą( apverčiau porą kartų, kad mėsa vienodai pabūvotų vyne).
Prieš kepant mėsą apibarstome druska ir apvoliojame saldžiosios paprikos milteliuose( pasidaro tarsi plutelė).
Įvyniojame į foliją, dedame į skardą ir įpilame puse skardos vandens.
Kepame apie 2 val. 190-200 laipsnių karštumo orkaitėje. Išvyniojus iš folijos kepame apie 10 min, kad apskrustų( ilgiau nekepkit, nes mėsa išdžius). Iškepusi mėsa buvo labai sultinga.


Nepatingėkit pasigaminti padažo, jis tikrai labai tinka.

Padažui reikia:
  • 4 šaukštų majonezo
  • 3 šaukštų pomidorų padažo
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 arbat. šaukštelio džiovintų krapų
  • šviežiai maltų pipirų
Sumaišome majonezą su pomidorų padažu. Įmaišome susmulkintą česnaką, pipirus ir džiovintus krapus.
 Na ir viskas...o dabar... skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą