2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Sūrūs sausainiai

Trys formos... trys skoniai... ir visi labai geri...
Tiks prie alaus bokalo ar vyno taurės...
...ar šiaip pakramtyti...
Pradėjęs valgyt negali sustot :)


Reikia:
  • 275 g. miltų
  • 2 arbat. šaukštelių kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
  • 100 g. sviesto
  • 8 šaukštų pieno
  • 1 kiaušinio
  • druskos, kmynų, čiobrelių- pabarstymui
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska. Sudedame mažais gabalėliais pjaustytą sviestą, įpilame pieną. Gerai išminkome tešlą ir kočiojame ant miltais pabarstyto paviršiaus. Pjaustome šiaudeliais ar spaudžiame sausainėlius formelėmis. Paruoštus sausainėlius dedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Patepame kiaušinio plakiniu ir pabarstome tik druska, arba druska ir čiobreliais, arba druska ir kmynais.
Kepame 200 laipsnių karšumo orkaitėje apie 10 min.

Štai taip atrodo sausainėliai tik su druska...



...čia su čiobreliais ir druska...


...o va čia su kmynais ir druska...



Skanaus.

2 komentarai:

  1. Sveika :) Smagus puslapis su gražiomis nuotraukomis :) Tik va klausimas ar čia tik man kai kurios nuotraukos per visą ekraną? Pvz. šiame įraše antra nuotrauka labai didelė

    AtsakytiPanaikinti
  2. Sveika it tu:) Aš dar naujokė šiame reikale, bandysim pasitaisyti. Man nuotraukėles gero dydžio rodo. Ačiū už gražius žodžius ir pastebėjimus.

    AtsakytiPanaikinti