2010 m. gruodžio 28 d., antradienis

Bulvių apkepas su sūriu


Reikia:
  • 1 kg bulvių
  • 1 kiaušinio
  • 250 - 300 ml grietinės
  • 100g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 2 - 3 skiltelių česnako
  • čiobrelių
  • mairūno
  • druskos
  • pipirų
  • gabaliuko sviesto

Orkaitę įkaitiname iki 230 - 240 laipsnių temperatūros.
Nuskutame, nuplauname ir plonais griežinėliais supjaustome bulves. Pabarstome druska, pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Sviestu ištepame indą, kuriame kepsime apkepą. Sluoksniais sudedame supjaustytas bulves, apibarstome susmulkintais česnakais. Išplakame kiaušinį, supilame grietinę, tarkuotą sūrį ir gerai išmaišome. Plakinį supilame ant bulvių.
Kepame 30 - 40 minučių, kol viršus pasidarys traškantis ir gražiai paruduos.
Bulvių apkepą galima patiekti prie keptos mėsos arba kaip atskirą patiekalą.

Skanaus!
Šaltinis: Valgių enciklopedija 2001m.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą