2010 m. gruodžio 21 d., antradienis

Pupelių sriuba su frikadelėmis

Kai lauke šalta ir snieguota, norisi kažko jaukaus ir šilto...

 

Kodėl taip yra jog žiemą norisi vasaros karščio, o karštą vasaros dieną norisi rudens vėsumo ir šilto megztuko? Tokie jau esame. Žmogui turbūt visada norisi to ko neturi...
Kadangi pas mus pusnynai ir sniegynai, todėl kviečiu Jus sušilti ir pasimėgauti šilta sriuba.


Reikia:
Sriubai:
  • 1 stiklinės pupelių
  • 2 morkų
  • 4 bulvių
  • 1 svogūno
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 stiklinės pomidorų sulčių
  • lauro lapo
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių( baziliko, mairūno)
Frikadelėms:
  • 250 g. mėsos faršo( naudojau kiaulienos)
  • 1 svogūno
  • 1 skiltelės česnako
  • 1 kiaušinio
  • drusko
  • pipirų
  • priekoninių žolelių( baziliko, mairūnų)
  • 2 šaukštų džiovintų krapų
  • maltų džiuvesėlių
Pupeles užmerkiame iš vakaro. Verdame pupeles ant silpnos ugnies apie valandą. Į puodą prie pupelių įdedame tik lauro lapą.


Puode, kuriame virsime sriubą ant gabalėlio sviesto ir šlakelio alyvuogių aliejaus pakepiname kubeliais pjaustytus svogūną ir česnaką. Svogūnui pageltus, sudedame kubeliais pjaustytas bulves, susmulkintas morkas. Įdedame lauro lapą, druskos ir pipirų. Įpilame pomidorų sulčių ir vandens. Kol sriuba užvirs pasiruošiame frikadeles.
Į maltą mėsą įmušame kiaušinį, sudedame susmulkintus svogūnus ir česnakus. Įberiame džiuvesėlių ir džiovintų krapų bei prieskoninių žolelių. Išminkome mėsą ir formuojame mažus mėsos kamuolėlius.Vandeniu užvirus sudedame frikadeles( kitu atveju mėsytė gali pasileisti) ir verdame apie pusvalandį. Sudedame išvirtas pupeles ir dar paverdame apie 10- 15 min. Sriubą paskaniname petražolėmis ir grietine.
Šiltų jums dienų.

2 komentarai: