Greitas. Skanus. Saldus. Varškinis.
Reikia:
- 400 g forminių sausainių
- 400 g varškės( 9% riebumo)
- 200 g sviesto
- 150 g cukraus
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 2 šaukštų aguonų
- mėlynių
- šviežių mėtų lapelių
Kambario temperatūros sviestą išsukame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame varškę ir viską gerai išsukame iki vientisos masės.
Sulaužome sausainius, įberiame aguonas ir sukrečiame į varškės masę. Gerai viską išmaišome.
Torto formą patepame aliejumi( kad sustingus būtų lengviau išimti) ir sukrėtę masę, gerai suspaudžiame. Viskas. Dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Puošiame mėgstamomis uogomis.
Vaišinu saldžiu, baltu ir varškiniu tortu. O puodelį kavos ar arbatos jau patys kaip nors susiveikit;).
Skanaus.
Adaptuota pagal: Sezoninė virtuvė