Reikia:
- džiovintų pomidorų
- 2000 ml acto 9 proc
- 200 ml vandens
- alyvuogių aliejaus
- 3- 4 skiltelių česnako( kiekvienam stiklainėliui)
- pipirų grūdelių
- džiovinto baziliko
Iškaitiname stiklainėlius.
Į puodą supilame vandenį ir actą, užverdame. Užvirus išjungiame ir supilame džiovintus pomidorus bei česnako skilteles. Palaikome tik 3- 4 sekundes ir viską išimame lauk.
Į stiklainėlius dedame džiovintus pomidorus, česnakus, pipirus, džiovintus bazilikus. Užpilame alyvuogių aliejumi. Pridengiame dangteliais ir dedame į puodą kaitinti. Vandens pripilame, kad apsemtų 2/ 3 stiklainio. Kaitiname 10- 15 min., užsukame dangtelius ir laikome mėnesį vėsiai. Po mėnesio lepinamės džiovintais pomidorais.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Visko po trupinėlį
Man irgi reikia džiovyklės, nes daugumos patiekalų naudojimui ji reikalinga.
AtsakytiPanaikinti