2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Saldaus pieno varškė


Senai knietėjo išbandyti šį receptą, bet niekaip nepriėjo jam eilė.
Negalėjau patikėti, kad turint pieno ir citrinos galim gauti skaniausią varškę. Pasirodo įmanoma. Varškė gavosi labai skani. Tikrai tikrai. Man iš 2 litrų pieno gavosi 350 g varškės. Tad jei turit pieno, o ypač naminio- pirmyn, išbandykit. Labai paprasta ir super greita.

Reikia:
  • 2 litrų pieno
  • 1/2 didelės arba 1 mažos citrinos sulčių


Pieną užverdame ir nukeliame nuo kaitros. Maišydami supilame citrinos sultis. Pieną sutraukia į mažus" kukuliukus". Į kiaurasamtį įklojame marlę ir išpilame varškę. Leidžiame nuvarvėti ir atvėsiname. Viskas.



Skanaus.


1 komentaras:

  1. į 2 litrų pašildytą iki 50 laipsnių ne parduotuvės pieną įpilti 80mil. citrinų sulčių, išmaišyti ir palikti kokiai valandai kol atsiskirs išrūgos (bus gelsvai žalsvos spalvos). Tuomet dėti į sietelį dviejų sluoksnių marlę, supilti gautą varškę, kad išbėgtų išrūgos, bet nespausti, geriau pakabinti ant spintelės durelių 30 min., kad baigtų išbėgti išrūgos. Stebėkite, kad varškė nebūtų per sausa.

    AtsakytiPanaikinti