Puslapiai

2013 m. sausio 23 d., trečiadienis

Naminė duona su avižiniais dribsniais

Dar viena duonikė. Atnešu receptą duonos su avižiniais dribsniais.
Skani, drėgna ir labai labai naminė:)



Reikia:
  • 500 ml šilto vandens
  • ~100 ml ruginio raugo (kambario temperatūros iš vakaro pamaitinto)
  • 0,25 stiklinės cukraus( kitą kart dėčiau per pus mažiau)
  • 0,75 arbat. šaukštelio druskos
  • 250 g kvietinių miltų
  • 125 g rupių kvietinių miltų
  • 125 g ruginių miltų
  • 1/2 stiklinės avižinių dribsnių
  • saujelės kmynų arba saulėgrąžų, ar moliūgų sėklų 

Į dubenį supilame šiltą vandenį, raugą, cukrų, druską ir išmaišome. Suberiame visus miltus ir išmaišome. Suberiame avižinius dribsnius, kmynus ar saulėgrąžas, gerai išmaišome ir sukrečiame į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ,ar tiesiog išteptą sviestu. Kepimo formą dedame į maišelį  ir 8 valandoms paliekame kilti. Man jau po 7 valandų duonelė lipo lauk. Todėl kepiau jau po 7 valandų kildinimo.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros ir kepame duoną 50- 60 minučių.
Iškepusią duoną apglostome šlapiomis rankomis ir susukę į ranšluostėlį atvėsiname.
 
 
 
Skanaus.
Adaptuota pagal: Laisvalaikis virtuvėje

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą