Pirmą kartą gaminti...bet tikrai ne paskutinį. Labai labai skanūs. Greitu laiku kepsiu vėl;) Jie mane užbūrė:D. Su puodeliu sultinio nepamainomi, kai už lango šalta.
Kepiau iš pusės originaliame recepte nurodytų produktų ir gavosi jų man 18, o jei norit 35, tiek kiek kepė Audrius spauskit čia arba padauginkit mano duotus produktus iš 2.
Tešlai reikia:
- 500 g miltų
- 2 kiaušinių
- 225 g sviesto ar margarino
- 100 g grietinės
- druskos
- 500 g kiaulienos sprandinės
- 1 šaukšto grietinės
- druskos
- pipirų
- prieskoninių žolelių
Tuo tarpu ruošiame įdarą. Mėsą supjaustome smulkiais kubeliais, padruskiname, papipiriname , užberaime žolelių ir įdedame grietinę. Viską išmaišome.
Gaminame kibinus: imame gabalėlį tešlos, kočiojame blyną, dedame mėsą, užspaudžiame pirštais ir užsukame. Trynį išplakame su šaukštu vandens. Kibinus aptepame išplaktu tryniu. Kepame 200 laipsnių temperatūros orkaitėje maždaug 30 minučių.
Skanaus.