2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Piemenų pyragas sekmadienio pietums

Kai už lango baltuoja pirmasis sniegas, ūžia vėjas- pats tas tokiam pyragui. Jis skanus, sotus ir žiemiškas.



Reikia:
  • 600 g maltos jautienos
  • 2- 3 morkų
  • didelio svogūno
  • poro
  • 2 skiltelių česnako
  • aitriojo čili pipiriuko
  • 1 paprikos
  • skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių
  • 1 šaukšto saldžios paprikos miltelių
Bulvių košei reikia:
  • 10- 12 bulvių
  • pieno
  • šaukšto sviesto
  • saujos tarkuoto kietojo sūrio 
  • muskato žiupsnelio
Faršą pasūdome ir pabarstome pipirais. Tada nuolat maišydami jį apkepame, kad apskrustų. Išėmę faršą ant šlakelio aliejaus apkepiname smulkintus pjaustytą svogūną ir porą. Kai svogūnas pasidaro aukso spalvos sudedame smulkintą česnaką ir čili pipiriuką. Apkepame. Sudedame tarkuotas morkas, pjaustytą papriką. Įpylę stiklinę vandens troškiname apie 20 minučių, kol suminkštėja daržovės. Tada sudedame mėsą, pupeles. Pagardiname prieskoniais, druska, sojos padažu ir troškiname kol nebeliks skysčių.
Išverdame bulves, sutriname bulvių košę, įpylę pieno ir įdėję sviesto. Pagardiname muskatu ir tarkuotu sūriu.
Į kepimo indą sudedame mėsą su daržovėmis, o ant viršaus uždedame bulvių košę.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40- 50 minučių.
Skanių pietų.
P.S. Kartais vietoj pupelių naudoju virtas šparagines pupeles, taip pat labai skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą