Puslapiai

2012 m. lapkričio 17 d., šeštadienis

Prancūziškas obuolių pyragas

Pas David Lebovitz, štai kur radau šį nepaprasati skanų ir romu kvepiantį obuolių pyragą.


Reikia:
  • 110 g miltų
  • 2  kiaušinių( kambario temperatūros)
  • 150 g cukraus 
  • 115 g sviesto
  • 3 šaukštų tamsaus romo
  • žiupsnelio druskos
  • 3/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 4 obuolių

Mažame dubenėlyje sumaišome miltus, druską ir kepimo miltelius. Puode ištirpiname sviestą.
Dideliame dubenyje išplakame kiaušinius su cukrumi iki purumo, įdedame vanilinį cukrų ir galiausiai romą. Viską išplakame. Į kiaušinių masę pilame puse miltų ir išmaišome, tada pilame puse tirpdyto ir kiek pravėsusio sviesto. Atsargiai išmaišome ir supilame likusius miltus ir galiausiai likusį sviestą. Tešla gaunasi tarsi aksominė.
Tešlą supilame į kepimo skardą išklota kepimo popieriumi( naudojau atsegamą 23 cm skersmens formą).
Obuolius nulupame ir supjaustome kubeliais, supilame ant tešlos ir ranka ar mentele truputį įspaudžiame į tešlą.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 50- 60 minučių. Patikriname dantų krapštuku, jei jis sausas- pyragas iškepęs.


Skanaus

4 komentarai:

  1. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Tinklaraščio administratorius pašalino šį komentarą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. tikrai skanus. kepiau 2 kartus, pirma karta fantastinis, antra karta truputi kietesnis gavosi. Kazin kodel, atrodo viska taip pat dariau?

    AtsakytiPanaikinti