2012 m. spalio 16 d., antradienis

Obuolių ir spanguolių pyragas

Labai skanus, saldžiarūgštis skonis. Plonytis ir trapus pagrindas ir saldžiarūgštis įdaras labai dera. Bet šis pyragas pridarė man daug darbo- orkaitę valiau gal valandą.Mat šildomos spanguolės pradėjo sproginėti, o jų sultys aptaškė visas orkaitės sieneles. Tad siūlau šį pyragą kepti prieš atliekant pirolizę, arba, jei jums patinka šveisti. Manau, kad orkaitę puikiai apsaugotų ir folija, kuria reikėtų pridengti pyragą. Tad jei pasiryžote, skaitykite toliau;)



Reikia:
  • 100 g sviesto
  • 1- 1,5 stiklinės miltų
  • 1 šaukšto cukraus
  • 2 šaukštų vandens
Įdarui reikia:
  •  3- 4 obuolių
  • 1 stiklinės spanguolių
  • 1/2 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštų bulvių krakmolo

Sukapojame sviestą, miltus ir cukrų. Įpilame vandens ir greitai išmaišome. Gautą tešlą dedame pusvalandžiui į šaldytuvą.
Kepimo skardą( 27 cm skersmens) patepame sviestu ir pirštų pagalba paskirstome tešlą skardoje ir ant jos kraštelių.
Nuluptus obuolius supjaustome skiltelėmis ir išdėliojame ant tešlos. Ant obuolių užberiame spanguoles. Apiberiame cukraus ir krakmolo mišiniu. Kepame 200 laipsnių karštumo orkaitėje apie 30 minučių.


Adaptuota pagal: žurnalo" Mano namai" receptų knyga " Obuolių pyragai" 90 psl.

5 komentarai:

  1. Dar tikriausiai, padėtų kiekvieną uogą perdurti dantų krapštuku, bet labai daug darbo :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Viktorija, gal ir daug darbo, bet dabar turbūt nepatingėčiau to padaryti:)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Užtat jei būtum kepusi su bruknėmis (kaip knygutėj), to nebūtų atsitikę :0) Jos taip begėdiškai nesielgia :) Kepant pyragą su spanguolėmis reiktų tešlos sluoksniu uždengti visą pyrago viršų, t.y., spanguoles paslėpti..

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai dekinga uz niostabu recepta,,kepu ju du men.msno maciute yra 99 metu ji gardziuojasi ir giria si pyraga sako cia kaip jos mama kepdavo,,💕💕As dar i obuoliu mase itarkuoju apelsino zievele idedu vanila-butter extrakto sio apelsino sulciu ir +vieno sauksta krakmolo,nuostabaus skonio ir grozio su spanguolem pyragas,linki graziu svenciu!🌲🌲

    AtsakytiPanaikinti
  5. Labai dekinga uz niostabu recepta,,kepu ju du men.msno maciute yra 99 metu ji gardziuojasi ir giria si pyraga sako cia kaip jos mama kepdavo,,💕💕As dar i obuoliu mase itarkuoju apelsino zievele idedu vanila-butter extrakto sio apelsino sulciu ir +vieno sauksta krakmolo,nuostabaus skonio ir grozio su spanguolem pyragas,linki graziu svenciu!🌲🌲

    AtsakytiPanaikinti