Puslapiai

2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su kokosinėmis kepurėlėmis


Reikia:
  • 3 didelių kiaušinių
  • 250 ml cukraus
  • 7 g vanilinio cukraus( apie šaukštą)
  • 50 g sviesto
  • 100 ml riebios grietinės
  • 2 šaukštų stiprios kavos
  • 350 ml miltų
  • 7 g kepimo miltelių( 2 arbat. šaukštelių)
  • 4 šaukštų karčios kakavos
  • 100 g juodojo šokolado
  • žiupsnelio druskos
Kokosinėms kepurėms reikia:
  • 1 didelio kiaušinio
  • 100 g cukraus pudros
  • 200 ml kokoso drožlių
 Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabąla ir padvigubėja.
pasiruošiame stiprią kavą( geriausia, jei turite tirpios, aš tirpios neturėjau todėl 2 šaukštus kavos užpyliau 50 ml verdančio vandens ir atsargiai, kad nepakliūtų tirščių pasėmiau 2 šaukštus).
Ištirpiname sviestą, atvėsiname ir į jį supilame kavą ir įdedame grietinę. Viską sumaišę supilame į kiaušinių masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir kakava. Nuolat maišydami supilame miltus ir gerai išmaišome.
Išlydome šokoladą ir supilame į masę. Gerai išmaišius tešla gaunasi tarsi šilkinė.
Į formeles dedame, kad užpildytų tik 3/4, nes keksiukai labai pučiasi.
Sumaišome visus produktus, kurie skirti kokosinėms kepurėms ir uždedame ant kiekvieno keksiuko.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 15- 20 minučių.


Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą