2011 m. spalio 27 d., ketvirtadienis

Panna cotta


Tai itališkas desertas, nors panašių desertų į šį randama Graikijos, Prancūzijos ir Suomijos virtuvėse.
Kitą kartą bandysiu panna cotta su kava. Nors šis klasikis variantas labai skanus.
Reikia:
  • 250 ml pieno
  • 250 ml grietinėlės 35%
  • 120 g cukraus
  • 2 arbat. šaukštelių vanilinio cukraus
  • 10 g želatinos


Želatiną užpilame šaltu virintu vandeniu tiek, kad ją apsemtų. Į puodą supilame grietinėlę, cukrų, vanilinį cukrų ir kaitiname ant silpnos ugnies, bet neužverdame. Kitame puode kaitiname pieną, bet taip pat neužverdame. Karšto pieno truputį pilame į želatiną ir maišome kol želatina ištirpsta. Viską pilame į pieną ir vėl gerai išmaišome šluotele. Gerai išmaišę pieną su želatina viską pilame į grietinėlę ir vėl išmaišome. Supilame į indelius. Atvėsiname ir dedame į šaldytuvą keletui valandų.
Pateikiame su trintomis uogomis ar tarkuotu šokoladu.


Skanaus.

3 komentarai:

  1. Norime bendradarbiauti su jūsų blogu. Ar galite parašyti mums el.paštu į biuras@klientupaieska.lt arba paskambinti telefonu 8 670 243 14 ir aptartume tai plačiau, nes nerandame jūsų kontaktų. Ačiū, iki malonaus Justinas Ilisevičius.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Man labai patiko Tavo blogas :) Vakar netyčia jį atradau ir peržiūrėjau nuo pradžios iki galo! Labai gražios nuotraukos ir receptai tokie, kokie man patinka :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Vilma, ačiū už gražius žodžius ir džiaugiuosi, kad patiko. Tikiuos, kad atrasi ką nors verto dėmesio ir išbandysi tai savo virtuvėje;). Paskutiniu laiku truputį aptingau, nebepadarau įrašų. Pasitaisysiu, pažadu:)

    AtsakytiPanaikinti