2011 m. rugsėjo 5 d., pirmadienis

Improvizacija. Kriaušių ir rozmarinų uogienė


Neliko man nieko kito, kaip tik improvizuoti. Po mano įrašo apie kriaušes ir čiobrelius Viktorija paliko komentarą apie kriaušių ir rozmarinų uogienę. Labai suintrigavo. Tad teko improvizuoti ir pasitelkus fantaziją imtis darbo:). Rezultatu likau patenkinta.


Reikia:
  • 1 kg kriaušių
  • 300 g cukraus
  • 1 šaukšto vanilinio cukraus
  • 5 gvazdikėlių
  • 5 cm šviežio rozmarino šakelės
  • 1 stiklinės vandens
  • 1/2 citrinos sulčių

Kriaušes nuplauname, nulupame, išimame sėklalizdžius ir supjaustome kubeliais. Apšlakstome citrinos sultimis, užpilame stikline vandens, supilame cukrų, vanilinį cukrų, gvazdikėlius ir smulkintą rozmariną. Verdame ant silpnos ugnies apie minučių. Sutriname blenderiu ir dar verdame apie minutes arba kol uogienė sutirštės.
Išpilstome į sterilizuotus stiklainėlius ir užsukame.


Skanaus.

2 komentarai:

  1. Smagu, kad patiko idėja :) Aš savo uogienės taip ir nenufotografavau, o dabar jau net neatsimenu iš kur buvau receptą nusižiūrėjus :) Bet kiek atsimenu, buvo labai panašus, tik be gvazdikėlių, o su balzaminiu actu :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už idėją;). O derinys šis puikus.

    AtsakytiPanaikinti