Drąsiai galiu teigti, kad išbandyti šią uogienę tikrai verta.
Reikia:
- 1 kg spanguolių
- 400 ml vandens
- 1 cinamono lazdelės
- 800 g" Dansukker" uogienių cukraus
- 100 ml brendžio( originalaime recepte naudojamas konjakas)
Uogas nuplauname ir suberiame į puodą. Supilame vandenį, cukrų ir įdedame cinamono lazdelę. Kai užverda verdame apie 10 minučių. Nugriebiame putas.
Supilame brendį ir vėl užkaitiname. Supilstome į iškaitintus stiklainėlius.
Tinka prie žvėrienos, paukštienos ir jautienos kepsnių. Prie kiaulienos keptų šonkauliukų tinka taip pat;), jau išbandėm.
Labai labai skanus pagardas prie mėsos.
Skanaus.
Šaltinis: Dan sukker " Uogienė" reklaminė knygelė