Puslapiai

2011 m. kovo 17 d., ketvirtadienis

Granola( medus+ aliejus)


Granolą žmonės valgo pusryčiams, o va mano šeimyna granolą valgo pavakariams arba kaip desertą. Nors esame dideli saldžiamėgiai, bet pusryčiams verčiau renkamės grūdėtą varškę arba juodos duonos riekelę su avokadu. Bet desertas- puikus, labai, labai.
Avižų, migdolų ir kitų produktų proporcijas ėmiau pagal save, o va idėją dėl medaus ir aliejaus" pasiskolinau" iš Beatos Nicholson ir Eglės iš Žaidimų aikštelės.



Reikia:
  • 250 g avižų dribsnių su kviečių sėlenomis( galima naudoti vien avižinius dribsnius)
  • 80 g džiovintų spanguolių
  • 80 g migdolų
  • 100 g kokoso drožlių
  • 1 arbat. šaukštelio cinamono
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 50 ml alyvuogių aliejaus
  • 100 ml medaus
  • baltojo šokolado gabalėlių( jei norisi ne pusryčių, o deserto)
Avižas, smulkintus per puse migdolus, kokoso drožles, cinamoną ir vanilinį cukrų sumaišome dideliame dubenyje.
Kitame dubenyje sumaišome aliejų ir skystą medų. Jei medus sukietėjęs, užtenka jį pašildyti vandens vonelėje ir jis suskystėja.
Medaus ir aliejaus plakiniu užpilame paruoštą sausą mišinį, viską gerai išmaišome. Skardą išklojame kepimo popieriumi, supilame paruoštą mišinį ir išlyginame, kad būtų pasidengęs vienodu sluoksniu. Kepame 170- 180 laipsnių orkaitėje apie 20- 25 min. Kas 10 minučių pamaišome medine lopetėle, kad granola vienodai apskrustų ir nepridegtų.
Į iškeptą ir kiek pravėsintą granolą įmaišome džiovintas spanguoles ir baltojo šokolado gabalėlius, jei norisi ne pusryčių, o saldaus deserto;)


Labai skanu sluoksniuoti stiklinėje: granola- mėgstamas jogurtas- granola- jogurtas- mėgstamų trintų uogų šaukštelis( turiu šaldiklyje praeitos vasaros gėrybių).
Skanių pusryčių arba skanaus deserto;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą