2011 m. sausio 25 d., antradienis

Šokoladiniai sausiukai su riešutais


Nežinau, kaip pasirenkate receptą jūs. O mane kartais užburia patiekalo nuotrauka arba pats receptas, ir tada žūt būt turiu tai pagaminti. O kartais būna taip, kad receptą daug kartų matytą atrandu lyg naują. Taip buvo ir šįkart. Šį sausiukų receptą peržiūrėjau turbūt dešimtis kartų, bet niekad jie" neužkliūdavo" man už akių. Turėdama laisvą minutę, vartau turimų kulinarinių knygų puslapius, žurnalus ir korteles( turiu tokią dėžutę su receptų kortelėmis kažkada rinktą mamos).


Namiškiai juokiasi jau iš manęs, o man tai tarsi meditacija. Štai taip ir atradau šį receptėlį tose kortelėse. O dabar dalinuosi sausiukų receptėliu su jumis.


Reikia:
  • 100 g. sviesto
  • 50 g. cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 175 g. miltų
  • 75 g. kapotų lazdyno riešutų
  • 100 g. juodojo šokolado
  • 1/2 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • žiupsnelio druskos
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, kapotais riešutais ir tarkuotu šokoladu( aš kapojau). Sviesto masę sumaišome su miltų mišiniu. Gerai išminkome tešlą, padalijame į dvi dalis. Iš tešlos suformuojame volelius kokių 3 cm skersmens. Suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame 1 valandai į šaldytuvą.
Volelius supjaustome 1/2 cm storio griežinėliais, suformuojame sausiukus ir sudedame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 10- 12 min.
Originaliame recepte duotas patarimas, kad miltus galima keisti avižiniais dribsniais. Manau, kad neprasti sausiukai- avižinukai turėtų būti:).

O šią lėkštę sausainių nešu Jovitai. Su gimtadieniu, drauge.
Šaltinis: mamos rinktos receptų kortelės

6 komentarai:

  1. Aš irgi turiu tokias korteles! Kažkada pamenu išzyziau, kad užsakytų, nors po to daug metų gulėjo ne visai naudojamos! Ir tas nuolatinis receptų žiūrėjimas ir peržiūrėjimas labai gerai pažįstamas :) O šiaip tai pastebėjau, kad abi esame klaipėdietės ir abi pradėjom visai neseniai rašyti savo blogus apie maista, tad užsukau palinkėti didžiausios sėkmės :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Renata, smagu, kad užsukai. Dideliausios sėkmės ir tau:) Gal kada susibėgsim? Ne visas korteles turiu:D.
    O dabar lekiu į svečius pas tave( virtualiai).

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, ačiū :) Bet tikrai, manau, rastume apie ką paplepėti, o kortelių man irgi dar trūksta :D

    AtsakytiPanaikinti
  4. Labai skaniai atrodo sie sausaineliai, as labai panasius esu kepusi, tik su riesutu sviestu - nepaprastai skanu, o kai neturesiu sviesto reiks isbandyti Tavaji recepteli :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Neringa, pamėgink. Tikiuosi nenusivilsi. Tikrai skanus tas riešutų ir šokolado duetas:).

    AtsakytiPanaikinti
  6. Renata, turbūt teks mums kada susibėgti:).

    AtsakytiPanaikinti