Puslapiai

2010 m. gruodžio 29 d., trečiadienis

Triušienos ir voveraičių troškinys

Šiltas, jaukus ir be galo skanus patiekalas. Mano vyro ir mano kulinarijos mixas:). Tiesą sakant- visai neblogas, netgi pasakyčiau- labai geras. Tikrai bus įtrauktas į mūsų šeimos gaminamų receptų sąrašą.


Reikia:
  • 1/2 triušio
  • 3 morkų
  • 1 česnako skiltelės
  • 1 svogūno
  • 250 ml marinuotų voveraičių
  • 1 šaukšto garstyčių
  • 2 šaukštų medaus
  •  2- 3 šaukštų grietinės
  • 1/2 citrinos sulčių
  • druskos
  • pipirų
  • prieskoninių žolelių( mairūno, baziliko, rozmarino)
Mėsą nuimame nuo kaulų ir supjaustome nedideliais kubeliais. Į dubenį išspaudžiame citrinos sultis, įdedame garstyčias, medų, druską, pipirus ir prieskonine žoleles. Į marinatą įdedame mėsą ir gerai apmaišome. Paliekame valandai pasimarinuoti.
Kubeliais susmulkintą česnaką ir svogūną apkepame šlakelyje aliejaus. Kai svogūnai pasidaro skaidrūs, sudedame mėsą. Apkepame ją iš visų pusių, kol gražiai paruduos. Sudedame juostelėmis pjaustytas morkas, įpilame vandens tiek, kad apsemtų troškinį. Paskaniname prieskoninėmis žolelėmis, pipirais ir druska. Uždengiame ir troškiname apie 30 min. Sudedame marinuotas voveraites, grietinę ir dar patroškiname apie 10 min.
Patiekiame su ryžiais.
Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą