2013 m. liepos 28 d., sekmadienis

Kondensuoto pieno ledai



Pagaminsit juos labai greitai, bet suvalgysit dar greičiau.
Iš šio kiekio tikrai išeina nemažai ledų.

Reikia:
  • 450 g grietinėlės 35% ar 36%
  • indelio kondensuoto pieno
  • 250 g kreminio sūrio
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus


Pasiraitojam rankoves ir prie darbų.
Grietinėlę išplakame su vaniliniu cukrumi iki standumo. Plakdami supilame kondensuotą pieną. Galiausiai sudedame kreminį sūrį. Išmaišome ar išplakame, kad neliktų gumuliukų.
Supilame į indą, kuriame šaldysime ir dedame į šaldiklį bent 6 valandoms. Aš laikiau per naktį.
Po sekmadienio pusryčių, mėgaudamiesi  karšta priešpiečio saule, mes jau skanavome ledus su žemuogėmis... Skanu, saldu, gaivu... ir viskas sava...



Šaltinis: Prieskonio pasaka

Tortas Rafaelo


Labai skanus ir labai labai rafaeliškas tortas. Kepsim. Ir ne vieną kartą. Tikrai...

Reikia:

Biskvitui
  • 5 kiaušinių
  • 230 g cukraus
  • 230 g miltų
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 20 g kepimo miltelių
  • 65 g aliejaus
Kremui
  • 450 g grietinėlės
  • 200g sviesto 
  • 1 indelio sutirštinto saldinto pieno
  • 2 pakelių grietinėlės standiklio( 1 pak. 9g.)
  • 50 g kokoso drožlių   
Sulaistymui
  • 200 ml vandens
  • 1 citrinos sulčių
  • 2 arbat. šaukštelių cukraus 
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals ( trukau apie 5 min.).Toliau plakant, silpna srovele supilame aliejų. Miltus sumaišome su kepimo miltelias. Palaipsniui supilame į kiaušinių masę. Atsargiai išmaišome, keldami iš apačios į viršų.
Gautą masę supilame į 21 cm. skersmens apvalų riebalais išteptą kepimo indą ir kepame iki 190 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes( originaliame recepte kepė 23 cm skardoje 35 min.). Tikriname ar iškepė mediniu pagaliuku. Atvėsiname ir perpjauti į tris ar keturias dalis.

Gaminsime kremą. Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą. Kambario temperatūros sviestą išsukame su kambario temperatūros kondensuotu pienu . Supiltame kokoso drožles, gerai išmaišome. Paruoštą masę pusvalandžiui padedame į šaldytuvą. Po pusvalandžio sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šias mases išplakame iki vientisos konsistencijos.
Sulaistymui skirtus produktus sumaišome.



Torto surinkimas:
1. Pasiruošiame torto lėkštę, į jos centrą pastatome 21 ar 23 cm. skersmens torto formos bortelius.
2. Į bortelius dedame pirmąjį biskvitą, jį sulaistome citrinų sirupu.
3. Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleidžiame 1/ 3 ar 1/4 paruošto kremo( priklauso į kiek dalių supjaustėt biskvitą).
4. Dedame antrąjį biskvitą, šiek tiek paspaudžiame, sulaistome citrinų sirupu, sudedame antrąjį ketvirtadalį kremo. Kartojame taip tol, kol sulaistysime ir kremu padengsime paskutinį biskvitą.

5. Atsargiai nusegame torto formos bortelius. Aptepame šonus likusiu kremu. Išdėliojame pirštelius, perjuosiame kaspinu.
5. Torto paviršių išlyginame, apiberiame kokoso drožlėmis ir dedame  į šaldytuvą bent kelioms valandoms.




Skanaus.
Adaptuota pagal: Saulėta virtuvė

Marinuoti agurkai, morkos ir svogūnai


Itin traškios.


Reikia:
  • agurkų
  • morkų
  • svogūnų
  • lauro lapų
  • pipirų
marinatui reikia:
  • 2 litrų vandens
  • 2- 3 šaukštų druskos
  •  1,5 stiklinės acto 9 %
  • 2 stiklinės cukraus
Tikslių daržovių proporcijų nėra. Kas skaniausia- dedam daugiausia ;). Agurkus, morkas, svogūnus supjaustome griežinėliais. Į stiklainį įberiame po 4- 5 žirnelius pipirų, po lauro lapą. Daržoves sluoksniuojame taip kaip patinka.
Išverdame marinatą ir užpilame daržoves. Uždedame dangtelį ir dedame į puodą kaitinti. Į puodą įdedame rankšluostėlį, statome stiklainį, įpilame tiek vandens, kad apsemtų pusė stiklainių ir užvirus vandenukui, kaitiname10 minučių. Užsukame dangtelį ir laukiame žiemos;).
Tikrai labai skanu. Daržovės išlieka labai traškios.



Adaptuota pagal: delfi receptai

2013 m. balandžio 29 d., pirmadienis

Varškinis tinginio tortas su džiovintomis spanguolėmis ir lazdyno riešutais




Superinis tortas, kai orkaitė išėjusi atostogų :). Variacijų gali būti labai daug ir pagal kiekvieno skonį. Jau buvau gaminusi panašų tortą,bet šita interpretacija su kondensuotu pienu, riešutais ir spanguolėmis man labai patiko.
Laukiu braškių sezono ir vasarinio šio torto varianto. Tikrai išbandysiu. Šis tinkamas pavasario sezonui;).

Reikia:
  • 360 g. riebios varškės
  • 360 g. kondensuoto pieno „Selga“ skonio sausainių (2 pak. po 180 g)
  • 180 g. sviesto (minkšto)
  • 200 g. džiovintų spanguolių
  • ½ dėžutės sutirštinto saldaus pieno 
  • 1 a.š. vanilinio cukraus
  • 200 g. lazdyno riešutų


Spanguoles užmerkiame vandenyje prieš 2 valandas, kad išmirktų. Sausainius sulaužome nedideliais gabalėliais dideliame dubenyje. Sviestą, kondensuotą pieną, vanilinį cukrų ir varškę sutriname ir sumaišome iki vientisos masės. Gautą masę sumaišome su sausainiai. Sudedame džiovintas išmirkusias spanguoles.
Viską sukrečiame į atsegamą torto formą ir gerai suspaudžiame. Apibarstome lazdyno riešutais( norim smulkintais norim ne). Padedame į šaldytuvą bent 3 valandom sustingti.


 Pasiimam puodelį balintos kavos, gabalėlį torto ir pradedam dieną.
Skanaus.
Adaptuota pagal: Sezoninę virtuvę

2013 m. balandžio 28 d., sekmadienis

Čirviniai blynai( pagerinti)

Paturbinti, pagerinti, šventiniai, primenantys keksiukus ar net pyragą. Kaip pavadinsi, taip nepagadinsi:)
Labai traškūs. Labai skanūs( net nuotraukos doros nėra, nes dingo visi akimirksniu).



Reikia:
  • 1 stiklinės krakmolo
  • 2 stiklinių miltų
  • 4 kiaušinių
  • 100 g cukraus
  • 200 g sviesto
  • 200 g grietinės
  • 1/2 arbat. šaukštelio sodos
  • žiupsnelio druskos
 
Kiaušinius išplakame, sudedame cukrų ir maišome kol ištirps. Grietine nugesiname sodą, sumaišome su druska,  ir tirpdytu sviestu. Viską įmaišome Sudedame  likusius produktus, gerai išmaišome, kol gausis vientisa masė. 
Iškeptus blynus dedame ant grotelių kol atvės, tuomet blynai bus traškūs.
Skanaus.

Naminio jogurto ir mėlynių pyragas

Kadangi namie visas litras naminio jogurto, tai buvo paskelbta paieška pyrago, kuriam reikėtų jogurto. Radau pas Forelle.  Mėlynių šaldyklyje ir dar yra. Todėl kibau prie darbo.
Pyragas skanus, saldus su citrinine natele.




Reikia:
  • 125 g minkšto sviesto
  • 150 g cukraus
  • 175 g miltų
  • 1 a.š. kepimo miltelių
  • ½ a.š. kepimo sodos
  • 100 g graikiško jogurto
  •  3 kiaušiniai
  • 100 g mėlynių (dėjau šaldytas)
Glajui reikia:
  • 100 g cukraus pudros
  • 2-3 šaukštų citrinos sulčių

Sviestą išsukame su cukrumi iki vientisos masės. Plakant po vieną įmušame kiaušinius. Į naminį jogurtą įdedame sodą ir išmaišome( taip ją nugesiname). Įmaišome naminį jogurtą į kiaušinių ir sviesto masę. Suberiame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišome mėlynes. Tešlą sudedame į kepimo formą ir kepame 180 laipsnių orkaitėje 45-50 minučių( kepiau 50 min.).
Cukraus pudrą išsukame su citrinos sultimis, apšlakstome atvėsintą pyragą.
Papuošiame mėlynėmis.



Skanaus.

2013 m. balandžio 23 d., antradienis

Saldaus pieno varškė


Senai knietėjo išbandyti šį receptą, bet niekaip nepriėjo jam eilė.
Negalėjau patikėti, kad turint pieno ir citrinos galim gauti skaniausią varškę. Pasirodo įmanoma. Varškė gavosi labai skani. Tikrai tikrai. Man iš 2 litrų pieno gavosi 350 g varškės. Tad jei turit pieno, o ypač naminio- pirmyn, išbandykit. Labai paprasta ir super greita.

Reikia:
  • 2 litrų pieno
  • 1/2 didelės arba 1 mažos citrinos sulčių


Pieną užverdame ir nukeliame nuo kaitros. Maišydami supilame citrinos sultis. Pieną sutraukia į mažus" kukuliukus". Į kiaurasamtį įklojame marlę ir išpilame varškę. Leidžiame nuvarvėti ir atvėsiname. Viskas.



Skanaus.