2012 m. liepos 27 d., penktadienis

Kokteilis" Paslaptingas apelsinas"

Kavos ir apelsinų mėgėjams.




Reikia:
  • 130 ml kavos
  • 50 ml apelsinų sulčių
  •  vanilinių ledų( kiek tik norisi)
  •  saldinto kondensuoto pieno( pagal tai, kaip saldumo norisi)
Atšaldome paruoštą kavą. Į plakiklį sudedame visus ingredientus ir gerai išplakame. Ir viskas.
Skakaus.



Šaltinis: Paulig reklaminė knygutė" Šaltų kavos gėrimų ir desertų receptai"

2012 m. liepos 26 d., ketvirtadienis

Grikiniai blynai su sūdyta lašiša


Reikia:
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės kvietinių miltų
  • 2/3 stiklinės grikinių miltų
  • druskos
  • pipirų
  • 1/4 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • sūdytos lašišos
  • laiškinių svogūnų
  • krapų
  • grietinės
Kiaušinius išplakame su druska ir pipirais. Supilame pieną, išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir supilame į kiaušinių ir pieno plakinį. Išmaišome.
Kepame ant šlakelio aliejaus.
Patiekiame su šaukšteliu grietinės, lašišos juostele ir žalumynais.
Skanaus.

2012 m. liepos 25 d., trečiadienis

Salotos su traškia šonine ir kiaušiniais

Sočios, bet kartu ir lengvos... tikrai vertos dėmesio.
Vieno vakaro improvizacija...



Reikia:
  • salotų gūžės
  • 1 agurko
  • 10 vyšninių pomidorų
  • 3 ridikėlių
  • 1/2 raudonojo svogūno
  • 2 virtų kiaušinių
  • rūkytos šoninės( kiekį reguliuojam pagal norą)
  • sauja įvairių sėklų( saulėgrąžų, moliūgo sėklų, kedrinių pinjų)
  • pipirų
  • druskos
Užpilui reikia:
  •  1/2 citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelio garstyčių
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
Salotas susmulkiname, pomidorus supjaustome ketvirčiais, griežinėliais pjaustome ridikėlius, kubeliais- svogūną, skustuko pagalba susmulkiname ilgomis riekelėmis agurką( taip įdomiau:)).
Apibarstome druska ir pipirais.
Išverdame ir griežinėlais supjaustome kiaušinius.
Sausoje keptuvėje pakepiname sėklas.
Apiberiame salotas
Užpilui viską sumaišome ir apliejame salotas.
Apkepame šoninę.
Į lėkštę dedame salotas, ant viršaus dedame kiaušinius ir šoninę. Ir greitai viską valgome. Labai skanu.


Skanaus.

2012 m. liepos 20 d., penktadienis

Kuskusas su morkomis, žirneliais ir vyšniniais pomidorais

Labai greita, skanu ir sotu.



Reikia:
  • kuskuso
  • 3- 4 morkų
  • 1 raudonojo svogūno
  • 1/2 stiklinės žirnelių
  • 12- 15 vyšninių pomidorų
  • laiškinių svogūnų
  • aliejaus
  • druskos
Morkas nuskutame ir supjaustome griežinėliais. Išverdame morkas ir žirnelius. Svogūną susmulkiname ir apkepame. Pomidorus supjaustome ketvirčiais. Kuskusą paruošiame pagal instrukciją ant pakelio. Viską sudedame į vieną dubenį ir gerai išmaišome, apibarstome laiškiniais svogūnais. Ir lepinamės lengva vakariene.


Vis vien neištveriu nepasigyrusi, viskas išskyrus kuskusą mano rankomis užauginta:). Pirmą kartą, vat ;).
Skanaus.

2012 m. liepos 19 d., ketvirtadienis

Salotos su varškės sūriu

Skanu, gaivu, vasariška ir spalvinga.


Reikia:
  •  salotų lapų
  • vyšninių pomidorų
  • agurkų
  • ridikėlių
  • laiškinių svogūnų
  • 200 g varškės sūrio( šį kartą naudojau keptą varškės sūrį)
  • 1 arbat. šaukštelio kmynų
  • 1 šaukšto saulėgrąžų
  • 1 šaukšto moliūgų sėklų
  • 1 šaukšto linų sėmenų
  • 3 šaukštų aliejaus
  • 2 šaukštų citrinos sulčių
  • 1 arbat. šaukštelio medaus
  • druskos
  • pipirų
Susmulkiname salotas, vyšninius pomidorus, agurkus, ridikėlius, laiškinius svogūnus.
Medų pašildome, kad suskystėtų ir sumaišome su citrinos sultimis ir aliejumi.
Keptuvėje pakepiname visas sėklas ir atvėsiname.
Ant salotų dedame susmulkintą varškės sūrį, beriame sėklas, apšlakstome aliejaus ir citrinos, medaus mišiniu. Pabarstome druska ir pipirais.  Lengvai permaišome.


Skanaus.
Šaltinis: Beatos virtuvė " Šeimos kalendorius 2012 (birželio mėn.)

Virtos bulvių bandutės


Senų bulvių naikinimui šis receptėlis. Jei dar tokių turit- pabandykit. O jei neturit, tai laukit, kol šviežiosios pasens;).


Reikia:
  • bulvių
  • krakmolo
  • kiaušinio
  • druskos

Bulves išverdame ir atvėsiname. Tada sumalame.
Dubenelyje bulves suplojame ir padaliname į 4 dalis (pirštu perbrėžiu).
Išimame vieną dalį, tą dalį dedame ant likusių bulvių, į tuščią vietą pilame bulvių krakmolo, tiek kad susilygintu su likusiom bulvėm, jei bulvės vandeningos, ne krakmolingos įpilkite daugiau bulvių krakmolo, kad verdant bandutes neišsileistų.

Įberiame žiupsnelį druskos, įmušame kiaušinį.
Viską gerai išminkome.
Formuojame mažas bandutes ir pirštu įspaudžiame duobutę.
Verdame pasūdytame vandenyje( sudedame kai vanduo užverda). Kai bandutės iškyla, paverdame kelias minutes ir išimame lauk.
Patiekiame su grietine arba šoninės ir svogūnų padažu. Arba su abiem:).


Skanaus.

2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

Citrininis šamas su kuskusu ir vyšniniais pomidorais


 Nors eilėje laukia ne vienas neaprašytas receptas, tačiau šis keliauja į pirmą vietą. Skubu pasidalinti su jumis.
Prieš gerų porą mėnesių daug tinklaraštininkių gamino šamą, o aš tik su pavydu nužvelgiau" skanias" foto. Šiandien ir mes valgėm šamą- pagautą mano vyro.


Tiesą pasakius, tai kitaip kaip paruošto šamo, kaip rūkyto ir neteko valgyti. Šis receptas tobulas, 10 balų iš 10. Labai labai skanu.


Reikia:
  • 250 g kuskuso
  • šamo filė( apie 400 g)
  • 1 raudonojo svogūno
  • 12( galima ir daugiau) vyšninių pomidorų
  • 1 citrinos
  • 1 šaukšto smulkinto šveižio rozmarino
  • aliejaus
  • 1 arbat. šaukštelio saldžiosios paprikos
  • druskos
  • pipirų
  • miltų
Viską reikia daryti vienu metu:).  Žuvies filė supjaustome norimais gabaliukais ir įtriname druska pipirais, paprikos miltelias ir 1 tarkuotos citrinos žievele ir kapotu rozmarinu. Pagal instukciją ant pakelio paruošiame kuskusą. Pakepiname raudonąjį smulkintą svogūną. Supjaustome vyšninius pomidorus ketvirčiais. Sumaišome juos su pravėsusiais kepintais svogūnais ir įspaudžiame 1/2 citrinos sultis. Įmaišome paruoštą kuskusą.
Žuvį apvoliojame miltuose ir apkepame iš kiekvienos pusės po 2- 3 minutes.
Žuvį dedame ant kuskuso ir valgome.


Skanaus.