2012 m. vasario 16 d., ketvirtadienis

Varškės ir makaronų apkepas


Reikia:
  • 200 g smulkių makaronų
  • 500 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 6- 7 šaukštų cukraus
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų sviesto
  • 2 šaukštų manų 
  • geros saujos džiovintų spanguolių
Pabarstymui ant viršaus reikia:
  • šaukšto cukraus
  • šaukšto džiūvėsėlių
Makaronus išverdame sūdytame vandenyje pagal ant pakuotės nurodytas instrukcijas. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame varškę ir ištriname, kad neliktų gumulėlių. Supilame išlydytą sviestą. Įberiame manus, spanguoles ir sudedame makaronus. Viską gerai išmaišome.
Sumaišome cukrų su džiūvėsėliais ir apibarstome apkepo viršų.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30- 40 min.


Skanaus.

2012 m. vasario 15 d., trečiadienis

Keksiukai su kriaušių džemu

 Labai skanūs keksiukai, verti išbandyti.



Reikia:
  • 2 kiaušinių
  • 90 g sviesto
  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1/3 puodelio pieno
  • 1/2 puodelio cukraus
  • 1 1/2  arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 3/4 arbat.šaukštelio vanilinio cukraus
  • žiupsnelio druskos
  • kriaušių džemo
Ištirpiname sviestą ir įmaišome kiaušinius, vanilinį cukrų ir pieną.
Kitame dubenyje sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir cukrų. Į dubenį supilame kiaušinių masę. Nepermaišome tešlos, gali likti miltų gumuliukų.
Dedame tešlą į keksiukų formeles( užpildome jų iki pusės), tada dedame po šaukštelį džemo. Dantų krapštuko pagalba paskirstome jį tešloje.
Kepame 18- 22 minutes 180 laipsnių orkaitėje.


Skanaus.

2012 m. vasario 14 d., antradienis

Dvispalviai keksiukai

Su MEILĖS diena.


Vieną didelį keksą verčiame į daug mielų keksiukų.
Labai skanūs ir labai keksiški:).

Reikia:
  • 3 kiaušinių
  • 120 ml pieno
  • 80 g sviesto 
  • 250 ml cukraus
  • 1 1/2 puodelio miltų
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • 2 šaukštų kakavos
Kiaušinius išplakame su cukrumi kad masė pabaltų. Supilame lydytą sviestą ir pieną. Viską išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi. Įmaišome į kiaušinių masę. Tešlą padalijame į dvi dalis. Į vieną įdedame 2 šaukštus kakavos, o į kitą 2 šaukštus miltų.
Šviesią masę dedame į keksiukų formeles, tada dedame kakavinės masės. Dantų krapštuko pagalba permaišome abi mases.
Kepame apie 20 min. 180 laipsnių orkaitėje.



Skanaus.

2012 m. sausio 23 d., pirmadienis

Varškės keksiukai su džiovintomis spanguolėmis


Skanūs, purūs ir varškiniai:)

Reikia:
  • 200 g varškės
  • 200 g miltų
  • 200 g cukraus
  • 150 g sviesto ( lydyto)
  • 3 kiaušinių
  • 1 arbat. šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
  • sauja džiovintų spanguolių
Sviestą išlydome ir paliekame pravėsti. Cukrų ir vanilinį cukrų išplakame su kiaušiniais. Sudedame varškę ir blenderio pagalba viską sutriname. Supilame lydytą sviestą.  Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įmaišome į varškės masę. Įberiame džiovintas spanguoles. Gerai išmaišome.
Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 20 minučių.



Skanaus.

Avižų ir kokosų kvadratėliai pagal Beatą


Super greitas, super paprastas, super skanus ir super saldus:)
Mes su mažuoju labai greitai viską atmatavom, sumaišėm ir apipylėm sviesto ir saldinto pieno mišiniu. Ilgiausiai truko, kol šaldytuvas viską iškepė:D.



Reikia:
  • 2 stiklinių( po180 ml) greitai paruošiamų avižinių dribsnių
  • 2 stiklinių kokoso drožlių
  • 2 stiklinių pūstų ryžių arba kukurūzų dribsnių( sausų pusryčių)
  • 1 stiklinės migdolų plokštelių
  • 1 indelio sutirštinto pieno
  • 100 g sviesto
Visus sausus produktus suberiame į dubenį ir sumaišome. Sviestą ir sutirštintą pieną kaitiname ant silpnos ugnies. Kai ištirpo sviesto gabaliukai, dar paviriau apie dešimt minučių nuolat maišant. Pieno ir sviesto mišinį užpilame ant sausų produktų ir viską gerai išmaišome. Formą išklojame sviestiniu popieriumi. Paruoštą masę sukrečiame į formą, išlyginame ir gerai suspaudžiame. Uždengiame sviestiniu popieriumi. Dedame į šaldytuvą bent 4- 6 valandoms.
Kai sustingsta , išimame iš formos ir supjaustome norimos formos ir dydžio gabalėliais.


Šaltinis: Beatos virtuvė, 164 psl.

2012 m. sausio 22 d., sekmadienis

Juodasis ridikas su medumi


Natūtalus būdas išsigydyti kosulį ir sustiprinti imunitetą.
Liaudies medicinoje jau senai naudojams juodasis ridikas, kaip vaistas nuo peršalimo, kosulio gydymui. Taip pat naudojamas sąnarių ir raumenų skausmui numalšinti, gydyti mažakraujystę.


Reikia:
  • juodojo ridiko
  • medaus
Nupjauname ridikui viršų( padarome dangtelį). Peilio ar šaukštelio pagalba išskobiame ridiką ir į jį įdedame medaus. Paliekame 4 valandoms, kad iš ridiko išsiskirtų sultys. Geriame po valgio praėjus 20- 40 minučių. Vaikams po 1 arbat. šaukštelį 3 kartus per dieną, suaugusiems- po 1 šaukštą 3 kartus per dieną.


Sveikit.

Balta duona, su džiovintomis spanguolėmis ir šviežiu rozmarinu, kepta duonkepėje


Kadangi duona kepama duonkepėje, tai darbo reikia labai minimaliai- tik eilės tvarka sudėti visus produktus.


Reikia:
  • 330 ml gazuoto vandens
  • 1,5 šaukšto alyvuogių aliejaus
  • 1,5 arbat. šaukštelio druskos
  • 1,5 šaukšto cukraus
  • 500 g kvietinių miltų
  • žiupsnelis šviežaus smulkinto rozmarino
  • 1 arbat. šaukštelio sausų mielių
  • 1 stiklinės džiovintų spanguolių
Laikykitės savo duonkepės instrukcijos ir sudėkite visus produktus eilės tvarka. Ir po kelių valandų turėsite gardžiai rozmarinu kvepiančią duoną su džiovintomis spanguolėm. Kažkokia apgaulė- kvepia rozmarinu, o randi saldžias spanguoles:). Nors ir nesveika valgyti šiltus mielinius kepinius, bet mes neatsilaikėme. Skanavome su naminiu sviestu. Labai skanu.
Skanaus.
Adaptuota: pagal superama rastą receptą