Puslapiai

2013 m. rugpjūčio 7 d., trečiadienis

Daržovių blyneliai su fermentiniu sūriu vasaros pietums

Vasaros pietums- lengvas ir greitai paruošiamas patiekalas. Buvo labai labai skanu. Kai pabosta mėsa ir norisi kažko lengvo. Rekomenduoju.




Reikia: 
  • 2 stiklinių tarkuotos cukinijos
  • 1 didelės morkos
  • 1 svogūno
  • 3 skiltelių česnako
  • 100 g fermentinio sūrio
  • druskos
  • juodųjų pipirų
  • 2 kiaušinių
  • 5 šaukštų miltų
  • bazilikų
  • šalavijo
  • svogūno laiškų
  • krapų 



Į didelį dubenį sutarkuojam cukiniją. Sudedam smulkiai tarkuotą morką. Pjaustytą kubeliais svogūną bei česnaką. Daržovių tyrę gerai išmaišome. Paskaniname druska, pipirais, ir visomis prieskoninėmis žolelėmis. Įmušame kiaušinius. Įdedame miltus  ir tarkuotą sūrį. Jei tešla atrodo nepakankamai tiršta, galima įdėti  dar pora šaukštų miltų. Keptuvėje gerai įkaitiname aliejų, ir dedame po šaukštą tešlos. Kepkite kol blyneliai dailiai apskrus. 
Skanaus.
Adaptuota pagal: Prieskonio pasaką

Marmurinis keksas



Labai labai skanus, drėgnas, purus ir gražus;). Net trečią dieną keksas išliko drėgnas. Šis keksas tikrai bus kepamas dar ne kartą.
AčiūAušrai už šį receptą.


Reikia:
  • 4 kiaušinių
  • 1 stiklinės pieno
  • 1 stiklinės aliejaus( bekvapio)
  • 1 stiklinės ir 2 šaukštų cukraus
  • 2 stiklinių miltų
  • 2 šaukštų kakavos
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • 1/ 2 arbat. šaukštelio druskos
  • 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus


Orkaitę įkaitiname iki 180 laipsnių.

Kepimo formą ištepame sviestu.

Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais.
Kiaušinius išplakame mikseriu kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol sutirštės ir padvigubės kiaušinių masė( 2- 3 min.). Supilame pieną, aliejų ir išmaišome. Dalimis dedame miltus ir atsargiai maišome, kad neliktų miltų gumulėlių.
Į kitą dubenį supilame 1/ 2 tešlos ir į ją įmaišome kakavą.
Tešlą semiame po nedidelį samtelį ir pilame į skardą. Pilame samtelį kakavinės tešlos, į jos vidurį- geltonosios ir taip kartojame, kol baigiasi tešla. Viskas atrodo štai taip:


Kepame 50- 55 minutes. Tikriname mediniu pagaliuku, jei jis sausas, keksas iškepęs.
Leidžiame atvėsti ir skanaujame.





Skanaus.