Puslapiai
▼
2012 m. gruodžio 24 d., pirmadienis
Su šventėm
Linkiu visoms ir visiems nuoširdžių, jaukių, šeimyniškų, ramių ir šiltų kūčių. O Kalėdos te būna džiaugsmingos ir nuspalvintos šypsenom.
Su šventėmis.
Ačiū, kad užsukat į svečius.
2012 m. gruodžio 16 d., sekmadienis
Homemade kalėdiniai papuošima
Namuose gaminti kalėdiniai papuošima skirti puošti eglutę, šakas ar net raudono vyno butelį, jei nešatės jį į svečius. O gal ant jo nutūps šiltas palinkėjimas draugams ar giminaičiams, ir taps dovanos pakuotės puošmena.
Nesudėtinga, originalu ir labai smagu, o ypač jei turit vaikų.
Reikia:
- 1 stiklinės valgomosios sodos
- 1/2 stiklinės kukurūzų krakmolo
- 3/4 stiklinės vandens
Puodą kuriame kaitiname tešlą, uždengiame dangčiu, kad tešla neapdžiūtų ir paliekame atvėsti. Mes visiško atvėsimo nesukaukėme, dirbome su maloniai šilta. Vėstant tešlai man ji pasirodė net per trapi, tad sudrėkinau rankas ir paglosčiau masę ir ji vėl tapo tokia kaip buvusi. Kočiojame atvėsusią masę( apie 5 mm storio) ant darbastalio ar kepimo popieriaus ir spaudžiame norimos formos žaisliukus. Šiaudelio pagalba padarome skylutę perverti siūlui( čia smagiausia dalis buvo, nes šiaudelyje lieka masės gabalėlis, tad jį reikia išpūsti. Vyko šaudymas.). Keliame į kepimo popieriumi išklotą skardą. Džioviname 80 laipsnių karštumo orkaitėje apie 1 valandą. Praėjus pusvalandžiui apverčiame.
Šiuos žaisliukus galima palikti baltus, dekoruoti dažais ar akmenėliais. Galima nulakuoti, jei norite, kad žaisliukai džiugintų ne vienus metus.
Labai smagus užsiėmimas snieguotam žiemos vakarui, kai norisi pabūti visiems kartu ir padaryti kažką gražaus.
Smagių ir kūrybiškų žiemos vakarų.
Idėja paimta: Išbandyti receptai.
2012 m. gruodžio 14 d., penktadienis
Šokoladainis su Oreo sausainiais
Pas Neringą radau šį tobulą šokoladainį, tinkantį šaltiems ir snieguotiems žiemos vakarams...
Labai malonu valgyti šokoladinį pyragą besimėgaujant šilta čiobrelių arbata...arba mėtų...arba tokia, kokia patinka...
Į paruoštą masę palaipsniui supilame miltų, kakavos, druskos mišinį ir sumaišome tešlą. Oreo sausainius susmulkiname( maždaug į 4 dalis).
Kepimo formą (naudojau pailgą duonos) išklojame kepimo popieriumi. Daugiau nei pusę kakavinės masės paskleidžiame ant skardos dugno ir išdėliojame daugiau nei pusę oreo sausainių. Suspaudžiame į tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstome varškės masę ir vėl likusią kakavinę masę. Ant viršaus sudedame likusius sausainius.
Paruoštą pyragą dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 minučių.
Atvėsiname ir skanaujame. Laikome šaldytuve.
Skanaus.
Labai malonu valgyti šokoladinį pyragą besimėgaujant šilta čiobrelių arbata...arba mėtų...arba tokia, kokia patinka...
Šokoladinis pyragas- gerai, o šokoladainis su Oreo sausainiais- intriguoja, neragauta, įdomu. Todėl ir išbandyta ir nenusivilta, visiškai:).
Taigi šiam pyragui reikia:
- 16 sausainių oreo
- 115 g sviesto
- 75 g.cukraus
- 300 g trintos varškės arba tepamo varškės sūrelio( aš naudojau President švelnią varškę)
- 80 g.cukraus pudros
- 1 arbat. šaukštelio vanilinio cukraus
- 120 g miltų
- 45 g karčiosios kakvos
- 1/3 arbat. šaukštelio druskos
- 2 kiaušinių
Į paruoštą masę palaipsniui supilame miltų, kakavos, druskos mišinį ir sumaišome tešlą. Oreo sausainius susmulkiname( maždaug į 4 dalis).
Kepimo formą (naudojau pailgą duonos) išklojame kepimo popieriumi. Daugiau nei pusę kakavinės masės paskleidžiame ant skardos dugno ir išdėliojame daugiau nei pusę oreo sausainių. Suspaudžiame į tešlą. Ant viršaus tolygiai paskirstome varškės masę ir vėl likusią kakavinę masę. Ant viršaus sudedame likusius sausainius.
Paruoštą pyragą dedame į įkaitintą 180 laipsnių orkaitę ir kepame 30 minučių.
Atvėsiname ir skanaujame. Laikome šaldytuve.
Skanaus.
2012 m. gruodžio 2 d., sekmadienis
Meduoliai
Ar pas jus jau kvepia cinamonu, gvazdikėliais ir imbierais? Pas mus jau. Nieko nėr jaukiau, kai už lango šalta, pasiraitojus rankoves- minkyti maloniai glotnią tešlą, kočioti, spausti formelėmis meduolius ir miltinom rankom paglostyti vaiko skruostą( juk darbuojamės dviese:)). Mums buvo smagu kepti... o po to jau ir valgyti.
Nesakykit, kad dar anksti, juk niekad nebūna per daug švelnumo, gėrio ir pabuvimo kartu. O ir skanaus maisto nebūna per daug ;).
Reikia:
- 450 g miltų( man prireikė dar poros saujų)
- 100 g medaus
- 150 g rudojo cukraus
- 1 arbat. šaukštelio nugesintos sodos
- 2 kiaušinių
- 100 g sviesto
- 1 arbat. šaukštelio malto imbiero
- žiupsnelio muskato
- 1 arbat. šaukštelio cinamono
- 1/2 arbat. šaukštelio gvazdikėlių maltų
- žiupsnelio pipirų
Kai masė tampa vienalytė, tada šaukštelį sodos užgesiname šaukšteliu grietinės ir dedame į masę. Suberiame miltus ir gerai išmaišome. Man prireikė dar poros saujelių miltų, kad tešla taptų kočiojama.
Nieko nelaukus barstome darbastalį miltais, kočiojame tešlą ir spaudžiame norimos formos meduolius.
Kepame kepimo popieriumi ištiestoje skardoje, 220 laipsnių orkaitėje, tol, kol meduoliai pakils ir čiut paruduos. Neperkepkit. Jei norit galit papuošti glaistu.
Adaptuota pagal: Skanus gyvenimas
Piemenų pyragas sekmadienio pietums
Kai už lango baltuoja pirmasis sniegas, ūžia vėjas- pats tas tokiam pyragui. Jis skanus, sotus ir žiemiškas.
Reikia:
Išverdame bulves, sutriname bulvių košę, įpylę pieno ir įdėję sviesto. Pagardiname muskatu ir tarkuotu sūriu.
Į kepimo indą sudedame mėsą su daržovėmis, o ant viršaus uždedame bulvių košę.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40- 50 minučių.
Skanių pietų.
P.S. Kartais vietoj pupelių naudoju virtas šparagines pupeles, taip pat labai skanu.
Reikia:
- 600 g maltos jautienos
- 2- 3 morkų
- didelio svogūno
- poro
- 2 skiltelių česnako
- aitriojo čili pipiriuko
- 1 paprikos
- skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže
- 1 šaukšto sojos padažo
- druskos
- pipirų
- prieskoninių žolelių
- 1 šaukšto saldžios paprikos miltelių
- 10- 12 bulvių
- pieno
- šaukšto sviesto
- saujos tarkuoto kietojo sūrio
- muskato žiupsnelio
Išverdame bulves, sutriname bulvių košę, įpylę pieno ir įdėję sviesto. Pagardiname muskatu ir tarkuotu sūriu.
Į kepimo indą sudedame mėsą su daržovėmis, o ant viršaus uždedame bulvių košę.
Kepame 190 laipsnių orkaitėje apie 40- 50 minučių.
Skanių pietų.
P.S. Kartais vietoj pupelių naudoju virtas šparagines pupeles, taip pat labai skanu.