Greitas, paprastas ir skanus patiekalas jūsų pietums ar vakarienei.
Reikia:
- lydekos
- druskos
- pipirų
- 1-2 skiltelių česnako
- šviežio rozmarino šakelės
- 1/4 citrinos sulčių
- miltų apvoliojimui
Reikia:
- didelio svogūno
- 200 ml grietinėlės
- krapų ryšelio
- druskos
- pipirų
Išdorotą ir nuskustą žuvį supjaustome gabalėliais. Pasūdome, pabarstome pipirais ir paliekame pusvalandžiui.
Prieš kepant apšlakstome citrinos sultimis, apvoliojame miltuose. Į įkaitintą aliejų įmetame nesmulkintas česnako skilteles ir rozmarino šakelę. Kai pajuntame malonų česnako ir rozmarino kvapą, keptuvėn keliauja ir miltuose apvoliota žuvis. Apkepame iš abiejų pusių.
Kepant žuvį ruošiame ir padažą. Ant šlakelio aliejaus ir šaukšto sviesto pakepiname kubeliais pjaustytą svogūną. Kai svogūnas apkepa, supilame grietinėlę ir verdame ant lėtos ugnies apie 10 minučių arba kol grietinėlė sutirštėja. Padruskiname, papipiriname ir sudedame smulkintus krapus.
Iškepusią žuvį apipilame grietinėlės ir krapų padažu.
Mes valgėme su virtomis bulvėmis.
Tikras skanumėlis.