2012 m. liepos 17 d., antradienis

Paprastas rabarbarų pyragas


Kas paprasta, tas genialu...
Labai paprastas, greitai pagaminamas ir taip pat greitai suvalgomas, pyragas.
Jis man asocijuojasi su vaikyste- stiklinė šalto pieno ir gabalėlis pyrago.
Nors atvėsęs jis dar puikesnis- drėgnas, su lengva rūgštele.

Reikia:
  • 400 g rabarbarų
  • 3 kiaušinių
  • 1 stiklinės cukraus
  • 1 stiklinės miltų
  • 1 arbat. šaukštelis vanilinio cukraus
  • 1/2 arbat. šaukštelio sodos
Rabarbarus nulupame ir susmulkiname.
Kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sodą nugesiname parūgštintame  vandenyje. Supilame į kiaušinių plakinį. Suberiame miltus, išmaišome. Į tešlą suberiame smulkintus rabarbarus. Kepimo indą ištepame sviestu. Kepame 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.



Skanaus.

2012 m. birželio 28 d., ketvirtadienis

Keptas varškės sūris

Greitas užkandis prie vyno taurės, bokalo alaus ar šiaip, kai norisi kažko... skanaus


Reikia:
  • varškės sūrio( naudojau 9% riebumo)
  • 2- 3 skiltelės česnako
  • 1 arbat. šaukštelio kmynų
  • mėgstamų prieskoninių žolelių( naudojau- mairūnus, raudonėlius, šalaviją)
  • šlakelio alyvuogių aliejaus
  • šviežiai maltų pipirų

Sūrį pabarstome prieskoniais, česnaku, apšlakstome aliejumi ir suvyniojame į kepimo popierių arba foliją. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min., tada praskleidžiame popierių ir dar pakepame 10- 15 min., kad gražiai parustų.


Skanaus.

2012 m. birželio 16 d., šeštadienis

Vasaros kvapai ir skoniai. Šalta kinrožių ir braškių arbata

Labai gardi, labai kvapni ir gaivinanti šaltoji arbata.... ir dar labai vasariška. O jūs jau jaučiat vasara? Mes po truputį jau geriam svaigius vasaros kvapus ir skonius- šviežių prieskoninių žolelių, savo augintų salotų ir net sirpstančių pomidorų;).
Bet pats svaigiausias vasaros kvapas- laukinių sirpstančių žemuogių. Mes jau žemuogiavom:)




Nors ši gaivi arbata ne su žemuogėm, bet tikiu, kad jos taip pat labai derėtų.


Reikia( 1 litrui gėrimo):
  • 2 šaukštų kinrožių arbatos
  • 1 cinamono lazdelės
  • 1/2 citrinos
  • 2 šaukštų cukraus
  • 6- 8 braškių
  • 1 litro verdančio vandens

Kinrožes ir cinamono lazdelę užplikome verdančiu vandeniu, įdedame cukraus ir paliekame ataušti. Kai arbata atvėsta išimame kinrožes ir cinamoną, suberiame smulkintas braškes ir griežinėliais pjaustytą citriną. Patiekiame atvėsintą su ledukais .


Skanaus.


2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Krapai žiemai


Jei turite nemažai krapų, tai siūlau juos išsaugoti žiemai.
Kaip smagu, kai žiemą trūksta žalumos,o jūsų ką tik išvirtos bulvės pabarstomos krapais. Padažas arba sriuba papuošiama žiupsneliu krapų.


Reikia:
  • krapų
  • šaldymo indelio
Krapus nuplauname, nusausiname. Supjaustome norimo smulkumo ir gerai suspaudžiant sudedama į šaldymo indelį. O indelis keliauja šaldymo kameron ir laukia žiemos.


Paprasta, greita ir smagu, kai žiemą gali pajuasti vasaros aromatą.

Greitai paraugti agurkai


Viskas vyksta labai greitai: viską sudedame į indą ar maišelį, gerai pakratome ir pamirštame 2 valandom:) . Atsiminę, galime valgyti;).

Reikia:
  • 10 trumpavaisių agurkų
  • 1 šaukšto druskos
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • pundelio krapų
Agurkus nuplauname ir nupjauname galiukus. Česnaką ir krapus susmulkiname. Viską dedame į indą ir gerai( apie 2 minutes) pakratome. Paliekame 2 valandom kambario temperatūroje.
Skanaus.

2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Sveikas sumuštinis su mocarella, avokadu ir rukola


Viskas čia labai paprasta ir greita. Tereikia:
  • mėgiamos duonos
  • sviesto
  • prinokusio avokado
  • mocarellos
  • rukolos
  • saujelės pakepintų saulėgražų

Tepame duoną sviestu, dedame riekelę mocarelos, ant viršaus- avokado, rukolos lapelių. Apiberiame sausoje keptuvėje pakepintomis saulėgražomis. Pabarstome druska ir pipirais.


Skanaus.
Šaltinis: interneto platybes

Makaronų kriaukliukai su žirneliais ir grietinėle


Dieviškai skanu, greita, lengva ir sotu. Labai tinka lengvai vakarienei ar greitiems pietums. O šiam patiekalui ingredientus galima rasti beveik kiekvieno šaldytuve. Taigi pirmyn prie darbo:D

Reikia:
  • 500 g makaronų
  • 500 ml grietinėlės
  • 2 šaukštų sviesto
  • 100 g šalto rūkymo kumpio
  • 1 stiklinės žirnelių( naudojau šaldytus)
  • 1/2 stiklinės permezano sūrio
  • 1/2 stiklinės balto sauso vyno
  • 1/2 stiklinės mėtų( šį kartą neturėjau, bet būtinai išbandysiu, kai tik jos paūgės mano eko darželyje:))
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • 2 svogūnų
  • druskos
  • pipirų
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname susmulkintus svogūną, česnaką ir kumpį. Kai gražiai viskas apkepa, supilame vyną ir kaitiname kol beveik išgaruoja skystis. Supilame grietinėlę , žirnelius. Paverdame porą minučių. Pasūdome, pabarstome pipirais.
Ruošdami padažą užkaičiame puodą su vandeniu makaronams ir išverdame pagal instrukciją.
Išvirtus makaronus sudedame į padažą, išmaišome, Prieš patiekdami apiberiame mėtomis( jei turime) ir permezano sūriu.


Skanaus.