2012 m. gegužės 29 d., antradienis

Sveikas sumuštinis su mocarella, avokadu ir rukola


Viskas čia labai paprasta ir greita. Tereikia:
  • mėgiamos duonos
  • sviesto
  • prinokusio avokado
  • mocarellos
  • rukolos
  • saujelės pakepintų saulėgražų

Tepame duoną sviestu, dedame riekelę mocarelos, ant viršaus- avokado, rukolos lapelių. Apiberiame sausoje keptuvėje pakepintomis saulėgražomis. Pabarstome druska ir pipirais.


Skanaus.
Šaltinis: interneto platybes

Makaronų kriaukliukai su žirneliais ir grietinėle


Dieviškai skanu, greita, lengva ir sotu. Labai tinka lengvai vakarienei ar greitiems pietums. O šiam patiekalui ingredientus galima rasti beveik kiekvieno šaldytuve. Taigi pirmyn prie darbo:D

Reikia:
  • 500 g makaronų
  • 500 ml grietinėlės
  • 2 šaukštų sviesto
  • 100 g šalto rūkymo kumpio
  • 1 stiklinės žirnelių( naudojau šaldytus)
  • 1/2 stiklinės permezano sūrio
  • 1/2 stiklinės balto sauso vyno
  • 1/2 stiklinės mėtų( šį kartą neturėjau, bet būtinai išbandysiu, kai tik jos paūgės mano eko darželyje:))
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • 2 svogūnų
  • druskos
  • pipirų
Keptuvėje ištirpiname sviestą ir pakepiname susmulkintus svogūną, česnaką ir kumpį. Kai gražiai viskas apkepa, supilame vyną ir kaitiname kol beveik išgaruoja skystis. Supilame grietinėlę , žirnelius. Paverdame porą minučių. Pasūdome, pabarstome pipirais.
Ruošdami padažą užkaičiame puodą su vandeniu makaronams ir išverdame pagal instrukciją.
Išvirtus makaronus sudedame į padažą, išmaišome, Prieš patiekdami apiberiame mėtomis( jei turime) ir permezano sūriu.


Skanaus.

2012 m. balandžio 12 d., ketvirtadienis

Burokėliai kitaip arba burokėlių salotos su džiovintomis slyvomis ir graikiniais riešutais


Pikantiškos ir neįprasto skonio burokėlių salotos. Malonus slyvų saldumas persipynęs su česnako aštrumu, burokėlių lengvume atrandamas ir graikinio riešuto skonis. Neįprasta, bet skanu.



Reikia:
  • 2 didelių virtų burokėlių
  • saujos džiovintų slyvų
  • saujos graikinių riešutų
  • 3- 4 skiltelių česnako
  • 2- 3 šaukštų majonezo
  • drukos
  • pipirų
Išverdame burokėlius. Slyvas 30 minučių užpilame verdančiu vandeniu ir paliekame išmirkti. Burokėlius supjaustome smulkiais kubeliais, susmulkiname džiovintas slyvas, graikinius riešutus ir česnakus. Pagardiname pipirais, druska ir išmaišome su 2- 3 šaukštais majonezo.


Skanaus.
Idėja: iš parduotuvės "IKI" vitrinos:)

2012 m. balandžio 11 d., trečiadienis

Ąsotis naminio jogurto


Lengvos tekstūros, švelnus ir be galo skanus jogurtas. 
Reikia:
  • 1 litro pieno( naudojau 2,5% riebumo)
  • 125 ml natūralaus jogurto
Pieną užverdame ir paliekame atvėsti iki 40-45 laipsnių. Kadangi termometro neturiu, matavau pirštu. Įkišus pirštą į pieną, reikia suskaičiuoti iki 15, jei tai padaryti įmanoma, tada pienas reikiamos temperatūros. Į pravėsusį pieną įmaišome jogurtą. Uždengiame indą folija, įsukame į rankšluostį ir paliekame 6- 8 valandoms surūgti. Vėliau laikome šaldytuve. Šitaip pagamintą jogurtą reikia suvartoti per 6- 7 dienas.
Naudojame įvairiai- jogurtiniams blyneliams, pusryčiams su granola ir uogomis, o gal mėsytės marinavimui ir dar daugeliui dalykų.
Išbandykit, tikrai verta.


P. S. mano ąsotis jau tuštėja:)
Skanaus.

2012 m. kovo 16 d., penktadienis

Duonos skrebučiai su pomidorais ir avokadais


Labai greitas, sveikas, gaivus ir skanus užkandis.

Reikia:
  • baltos forminės duonos arba juodos duonos
  • 2 prinokusių pomidorų
  • 1 sunokusio avokado
  • 2 skiltelių česnako 
  • 1 nedidelio mėlynojo svogūno
  • šviežiai maltų pipirų
  • druskos
  • alyvuogių aliejaus
  • pipirnės
Baltą duoną paskrudiname skrudintuvėje arba orkaitėje. Juodą duoną apkepame keptuvėje iš abiejų pusių.  Įtriname česnako skiltele.
Pomidorus ir avokadus susmulkiname. Apibarstome druska, pipirais. Apšlakstome alyvuogių aliejumi. Išmaišome.
Šaukštu dedame ant skrudintų duonos riekelių, papuošiame pipirne ir skanaujame.
Skanaus.


Adaptuota: Virtuvė Nr.3, 2012 m.

Cannelloni troškinti grietinėlėje


Kartu ir lengvas, ir sotus patiekalas, kuris tiks tiek pietums, tiek vakarienei.

Reikia:
  • cannelloni makaronų
  • 500-600 g vištienos ir triušienos faršo( galima naudoti vien vištienos ar vien triušienos)
  • 2 morkų
  • 2 svogūnų
  • 1 skiltelės česnako
  • grietinėlės 250 ml
  • 2 šaukštų pomidorų padažo
  • prieskoninių žolelių
  • 1 kiaušinio
  • džiūvėsėlių
  • pipirų
  • druskos
  • lauro lapų
Pirmiausia pasiruošiame faršą: į mėsą įkuliame kiaušinį, dedame džiūvėsėlių, prieskoninių žolelių, pipirų, druskos, smulkintą svogūną, česnako skiltelę. Suminkome. Faršas ruošiamas taip pat, kaip kotletams.
Imame makaronus ir šaukšto ar rankų pagalba kemšame juos mėsa.
Morkas susmulkiname griežinėliais, svogūną kubeliais. Į puodą dedame vieną dalį morkų ir svogūnų, dedame kimštus makaronus ir sudedame likusias morkas ir svogūną. Supilame grietinėlę ir vandenį (tiek, kad makaronus apsemtų), įdedame pomidorų padažo. Įberiame druskos, pipirų, įdedame lauro lapų.
Kai makaronai užverda, troškiname ant silpnos ugnies apie 30- 40 min. Makaronų nepervirkite, kad nepasileistų.


Skanaus.

2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Šokoladiniai keksiukai su kokosinėmis kepurėlėmis


Reikia:
  • 3 didelių kiaušinių
  • 250 ml cukraus
  • 7 g vanilinio cukraus( apie šaukštą)
  • 50 g sviesto
  • 100 ml riebios grietinės
  • 2 šaukštų stiprios kavos
  • 350 ml miltų
  • 7 g kepimo miltelių( 2 arbat. šaukštelių)
  • 4 šaukštų karčios kakavos
  • 100 g juodojo šokolado
  • žiupsnelio druskos
Kokosinėms kepurėms reikia:
  • 1 didelio kiaušinio
  • 100 g cukraus pudros
  • 200 ml kokoso drožlių
 Kiaušinius plakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol masė pabąla ir padvigubėja.
pasiruošiame stiprią kavą( geriausia, jei turite tirpios, aš tirpios neturėjau todėl 2 šaukštus kavos užpyliau 50 ml verdančio vandens ir atsargiai, kad nepakliūtų tirščių pasėmiau 2 šaukštus).
Ištirpiname sviestą, atvėsiname ir į jį supilame kavą ir įdedame grietinę. Viską sumaišę supilame į kiaušinių masę.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir kakava. Nuolat maišydami supilame miltus ir gerai išmaišome.
Išlydome šokoladą ir supilame į masę. Gerai išmaišius tešla gaunasi tarsi šilkinė.
Į formeles dedame, kad užpildytų tik 3/4, nes keksiukai labai pučiasi.
Sumaišome visus produktus, kurie skirti kokosinėms kepurėms ir uždedame ant kiekvieno keksiuko.
Įkaitiname orkaitę iki 200 laipsnių ir kepame apie 15- 20 minučių.


Skanaus.