2011 m. rugpjūčio 17 d., trečiadienis

Kriaušių uogienė su čiobreliais


Nerealiai skanu- va toks buvo šios uogienės įvertinimas:)
Labai knietėjo  išbandyti šią uogienę ir sužinoti šio derinio( t.y. kriaušės ir čiobrelio) skonį. Galiu pasakyti, kad jis- puikus.


"Nerealiai" kriaušių ir čiobrelių uogienei
Reikia:
  • 1 kg kriaušių( aš naudojau mažas)
  • 400 g cukraus
  • 4- 5 gvazdikėlių
  • 2 arbat. šaukštelių šviežių čiobrelių
  • 1 citrinos
  • 1 stiklinės vandens
Kriaušes nuplauname, nulupame ir supjaustome kubeliais. Apšlakstome citrinos sultimis. Puode užverdame stiklinę vandens, sudedame kriaušes ir verdame ant silpnos ugnies, kol suminkštės. Supilame cukrų, sudedame gvadikėlius ir smulkintus čiobrelius. Verdame kol pradės uogienė tirštėti. Nuimame nuo ugnies ir susmulkiname blenderio pagalba. Dar kartą užverdame ir supilame į iškaitintus stiklainėlius.


Skanaus.

2011 m. rugpjūčio 3 d., trečiadienis

Cukinijų blynai su rūkyta lašiša

Neįprastas, bet labai geras skonis. Net atvėsę blynai labai skanūs.


Reikia:
  • 2 vidutinio dydžio cukinijų
  • 300 g varškės
  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų miltų
  • sauja smulkintų šviežių krapų
  • druskos
  • pipirų
  • 2 skiltelių česnako
  • 150 g plonai pjaustytos rūkytos lašišos
Cukinjas nuplauname, nupjauname galus ir sutarkuojame stambia( burokine) tarka. Į cukinijų tarkius įmaišome varškę, įmušame kiaušinius ir gerai išmaišome. Įberiame miltus, druską, pipirus, smulkintus česnakus ir dar kartą viską išmaišome. Į įkaitintą keptuvę su aliejumi dedame šaukštą cukinijų masės, ant blyno dedame lašišos gabalėlį ir ją uždengiame šaukštu cukinijos masės. Blyną paplojame, kad nebūtų labai išsipūtęs. Valgome su grietine.
Skanaus.
Šaltinis: Beatos virtuvė, 2009 m., 27 psl.

2011 m. rugpjūčio 2 d., antradienis

Šviežių daržovių pieniška sriuba


Reikia:
  • 3 bulvių
  • 3 morkų
  • 1/8 kopūsto
  • 1/2 stiklinės žirnelių
  • krapų
  • druskos
  • 3 stiklinių vandens
  • 3 stiklinių pieno
Nuskutame bulves ir morkas. Bulves supjaustome kubeliais, morkas- grėžinėliais. Susmulkiname kopūstą. Užpilame viską vandeniu, pagardiname druska ir verdame. Baigiant virti suberiame žirnelius. Kai daržovės išverda supilame pieną ir leidžiame sriubai dar kartą užvirti. Sudedame smulkintus krapus.


Skanaus.